Wat is de Beste Bioscoop Federatie?

De eerste bioscoop van Brazilië werd geboren in de prachtige stad toen in 1896 de eerste bioscoopvoorstelling in het land plaatsvond.

De inspiratie kwam – natuurlijk – uit Parijs, waar vrijwel alle wetenschappelijke, architectonische en culturele trends van die tijd vandaan kwamen.

Zo beleefde Brazilië enkele maanden na de oprichting van de gebroeders Lumière al het comfort van de filmstoelen en de verwachting van het kijken naar een cinematografisch werk in Tupiniquins land.

De geschiedenis van de bioscoop was echter nog maar net begonnen.

Omdat de elektriciteit nog niet op grote schaal werd verspreid zoals het nu is, groeiden de bioscopen pas exponentieel na de inhuldiging van de waterkrachtcentrale Ribeirão de Lages in 1907.

Sindsdien is de bioscoop iets alledaags geworden in het leven van de Brazilianen. De nationale producties kwamen geleidelijk tot leven, te beginnen in 1908 met de eerste Braziliaanse fictiefilm, geproduceerd door Antonio Leal.

De Tweede Wereldoorlog was ook een belangrijke onderbreking in de geschiedenis van de cinema (en ook voor de geschiedenis van de popcorn), omdat in die periode de verzending en levering van grondstoffen werd onderbroken.

Na het overwinnen van alle tegenslagen en een grote acceptatie door het publiek, werd echter al in 2002 de Braziliaanse Academie voor Bioscoop opgericht, waarmee het begin van een nieuw tijdperk van de cinema werd ingeluid.

Nu wil de nationale cinema zich onderscheiden tussen de internationale producties en investeert ze middelen in de opleiding van acteurs, producenten, technici en andere professionals in de audiovisuele sector. Klaar! Het recept voor succes van de Braziliaanse cinema werd geschetst.

Maar weet u wat de ingrediënten van dit recept zijn? Check hieronder:

Wat maakt een bioscoop goed of slecht?
De bioscoop is gegroeid. De mensen accepteerden het voorstel en begonnen kamers in heel Brazilië te krammen.

Er zijn mensen die gewoon naar een goede film willen kijken, zonder stil te staan bij de aspecten die een film van goed naar spectaculair maken.