Ontmoet 8 Boeken van de Beste Bioscoop Federatie

Niets is beter dan een film kijken in het gezelschap van een goede emmer popcorn. Het is hier al gezegd over de geschiedenis van dit voedsel en het grote scherm, maar er zijn nog veel meer curiosa in de geschiedenis van de zevende kunst. Om hier meer over te weten, lees gewoon boeken over cinema.

Filmonderzoek

Deze vorm van expressie heeft auteurs en geleerden al tientallen jaren geïnspireerd, en we kunnen nieuwe manieren ontdekken om films via hen te bekijken. En dan heb ik het nog niet eens over de regisseurs die ook in hun filmboeken schrijven en lezingen geven.

Vervolgens selecteren we de beste boeken over cinema voor u om de werken met een nieuwe smaak te bekijken, om nog maar te zwijgen van de popcorn. Kom op?

De regie van de film – Sergej Eisenstein
Dit is een verzameling artikelen geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd uitgebracht in 1942 maar heeft een bijzonder inzicht in de toekomst van de cinema en wat het in de komende jaren zou worden.

Het is een van de boeken over cinema die meer onderzoek doen naar de relatie tussen dialogen en beelden en de betekenis achter wat we op het scherm zien. Het werk wordt nog steeds compleet geleverd met een filmografie van Sergei en andere suggesties voor het lezen. Als je diep in de zevende kunst wilt duiken, lees dan zeker!

Utopie in de Braziliaanse cinema – Lúcia Nagib
Nu een van de boeken over Braziliaanse cinema, geschreven door de onderzoeker en professor Lucia Nagib. In het werk gaat ze in op onze cinema in de jaren negentig en analyseert ze de transformaties van de utopische visie die op deze periode volgden.

De lezer krijgt de kans om te begrijpen hoe de fictieve cinema van die tijd, gekenmerkt door regisseurs als Glauber Rocha, Fernando Meirelles, Bia Lessa en Nelson Pereira dos Santos, een rol speelde in de geschiedenis van het land.

Het is een zeer theoretisch boek, maar dat doet een essentiële analyse van de relatie tussen de zevende kunst in Brazilië, de filosofische gedachten en de stichtende mythen van het land.

Filmonderzoek

De filmclub – David Gilmour
In dit boek bespreekt David een positieve ervaring die hij had met zijn eigen zoon. In moeilijke tijden voor het gezin, toen de 15-jarige het niet goed deed op school en zijn vader geen vaste baan had, maakte hij een deal. De tiener kon in het huis wonen zonder te studeren of rekeningen te betalen op één voorwaarde: hij moest minstens 3 films per week bekijken die door zijn vader werden uitgekozen.

Deze gewoonte heeft een opening gecreëerd voor discussies over het leven, problemen en relaties. Het waren werken zoals The Sweet Life, The Godfather en Wild Instinct. De filmclub werd opgericht, een deur naar de wereld van de jongen, een voorrecht dat weinig vaders en moeders hebben.

Onder de boeken over film is dit er een voor iedereen die wil weten hoe belangrijk films kunnen zijn in een familierelatie.

1001 Bekijk films voordat je sterft – Steven Jay Schneider
Het is een van de beste boeken over cinema om niet alleen te hebben, maar ook om te geven. Geïllustreerd met de affiches van de films, evenals scènes en acteurs, is het een gemakkelijke en vrij volledige gids (zelfs met meer recente edities, het toevoegen van films van het jaar).