Leer je eigen slot open maken met een Lockpick Set

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdagende hobby waar je ook nog wat aan hebt? Dan zit je met lockpicking aan het juiste adres. Binnen de Locksport wereld is het de bedoeling om goed beveiligde sloten met behulp van een Lockpick set open te krijgen. Dit ga je natuurlijk niet op iemand zijn voordeur oefenen. Er zijn speciale oefenborden en lockpick sloten die kunnen worden aangeschaft en je daarmee kunt gaan oefenen.

De Locksport is in Amerika een grote sport waarbij miljoenen Amerikanen aangesloten zitten bij een vereniging. Ze leren hier technieken aan elkaar, maken soms zelf eigen lockpick sets en niet te vergeten telt bij elke vereniging ook de gezelligheid. In Nederland heb je twee grote Lockpick websites die een groot assortiment aan Lockpick spulletjes verkopen.

GERELATEERD: Leer lockpicken met Bosnianbill

Hoe leer je zelf een eigen slot open te maken met een lockpick set?

Het advies is om zoveel mogelijk video’s te bekijken. Op YouTube zijn er een aantal grote Lockpickers die wereldwijd bekend zijn en miljoenen views op hun video’s. In deze video’s kun je veel informatie opdoen over Lockpicking.

Hobbyisten die de Locksport beoefenen hebben een kamer vol met lockpick setjes en oefensloten in verschillende moeilijkheidscategorieën staan. Sommige Lockpickers gebruiken vaak nog simpele sloten om zichzelf nieuwe technieken aan te leren. Het aanschaffen van een ruime Lockpick collectie is nooit verkeerd!

Met welke benodigdheden kun je direct van start gaan?

In principe maakt de grootte van de Lockpick set niet uit. Je kunt beginnen met een simpele kleine set. Sommige starten met uitgebreide sets met oog op de toekomst. Vergeet niet om altijd oefenmateriaal mee te nemen. Je krijgt natuurlijk niet je huisdeur direct open zonder enige kennis. Leer jezelf eerst op een aantal oefensloten de basistechniek aan en pak steeds iets moeilijkere sloten. Begin altijd met een doorzichtig oefenslot. Met dit lockpick oefenslot kun je de precieze werking zien wat er in het slot gebeurd. Zo kun je perfect je techniek finetunen. Bestel je lockpick set hier. Succes!