Aanpassingen van Engelse literatuur voor de bioscoop

Literatuur en cinema is een combinatie die, bijna altijd, geeft wat te spreken. Verschillende boeken, best-sellers of niet, zijn al aangepast aan het grote scherm – waaronder Harry Potter, Sherlock Holmes , Thomas en vele superheldenverhalen. Op deze manier blijft de herinnering aan grote auteurs en ongelooflijke verhalen levendig in de zevende kunst, waardoor de uitbreiding van het oorspronkelijke verhaal.

Met zoveel inspiraties in de wereld van de literatuur was het te hopen dat niet alle films een goed resultaat zullen hebben als speelfilms – en dit verdeelt de meningen tussen fans en lezers. Maar er zijn goede uitzonderingen en filmtips die zelfs aan de meest veeleisende verwachtingen voldoen. Afgezien van de smaak, hebben we gekozen voor de volgende lijst van 10 bewerkingen van Engelse literatuur voor de bioscoop: van de klassiekers naar de meest actuele. Kom bij ons langs.(D.w.z.
Alice in Wonderland (Alice in Wonderland)

Geschreven door Lewis Carroll en gepubliceerd in 1865, het verhaal heeft duizenden fans over de hele wereld en overwint de mysteries en raadsels van het verhaal. Geen wonder, het wordt beschouwd als een van de meest gewijde werken van het onzinnige literaire genre.

Het boek vertelt het verhaal van een meisje genaamd Alice die een konijn achtervolgt in een haast en valt in een gat dat haar naar een mystieke plek vol met bijzondere wezens die menselijke en fantastische kenmerken zoals de kat, de hoedenmaker en de koningin van de harten mengen.

Het beroemde verhaal is al meerdere malen aangepast aan de films. De eerste was in 1903, in een korte film voor de stomme films. De meest recente van 2010, geproduceerd door Disney, heeft de acteurs Mia Wasikowska en Johnny Depp.

Moord op de Oriënt Express ( Moord op de Oriënt Express )

Een van de bekendste boeken van auteur Agatha Christie, Moord op de Oriënt Express, werd gepubliceerd in 1934. Het verhaal won de eerste filmversie in 1974, geregisseerd door Sidney Lumet.

In 2017 won het verhaal nog een film, met dezelfde naam, deze keer geregisseerd door Kenneth Branagh. Het is interessant om op te merken dat hoewel het verhaal hetzelfde is en beide films zijn gebaseerd op het boek van de Vrouwe van de Misdaad, zijn er verschillen tussen hen die enigszins het script en de protagonisme van de beroemde detective Hercule Poirot wijzigen.

In de geschiedenis, Hercules reist aan boord van een sneltrein samen met andere mensen en een passagier is brutaal vermoord tijdens een sneeuwstorm bij zonsopgang. En natuurlijk is het aan Poirot om uit te zoeken wie de misdaad heeft gepleegd.
Een uurwerk Oranje (mechanisch oranje)

De klassieker van de klassiekers. Orange Mechanics, geregisseerd door Stanley Kubrick, is een van de meest opmerkelijke en geciteerde titels in de geschiedenis van de cinema, en is een bewerking van het gelijknamige boek, auteur Anthony Burgess, uitgebracht in 1962. In 1971, werd aangepast aan het grote scherm en veroverde een legioen fans.

Het verhaal gaat verder in een futuristisch Engeland dat gekenmerkt wordt door geweld en autoritarisme en vertelt het verhaal van Alex, de hoofdpersoon, en zijn bende, die chaos verspreidt door nodeloos geweld. Na te zijn gearresteerd en berecht voor zijn daden, stemt Alex ermee in om deel uit te maken van een psychiatrische behandeling die de tijd van zijn straf zou verkorten.

De film bevraagt begrippen als moraliteit, ethiek en andere sociale, politieke en economische kwesties. Zeker, een film die zijn geldigheid niet verliest.
Trots en vooroordelen (Trots en vooroordelen)

Jane Austen, groot romanschrijver van de negentiende eeuw, is een van de meest bestudeerde auteurs van onze studenten van de Ibeu American High School.

De eerste zin van Pride and Prejudice, beschouwd als een van de meest gelezen boeken in de wereld, is uitgegroeid tot een van de beroemdste van de literatuur: een algemeen bekende waarheid dat een enkele man, die een goed geluk bezit, een vrouw nodig heeft.

Het verhaal van het boek toont de manier waarop het personage Elizabeth Bennet omgaat met problemen op het gebied van onderwijs, cultuur, moraal en huwelijk in de vroege negentiende-eeuwse aristocratische samenleving in Engeland. De klassieker, gepubliceerd in 1813, heeft al beroemde schermbewerkingen gewonnen, namelijk twee versies voor de bioscoop (in 1940 en 2005), en in 1995 een versie voor de televisie.
De Godfather (De Godfather)

Het boek is een gelijknamige roman, geschreven door Mario Puzo en gepubliceerd in 1969, die het verhaal vertelt van een Italiaanse maffia-familie die naar de Verenigde Staten emigreert en moeite heeft om haar suprematie in Amerika na de Tweede Wereldoorlog te vestigen. Het werk was de eerste roman die de realiteit van de maffia introduceerde.

In 1972 werd het boek bewerkt en won het een filmversie, geregisseerd door Francis Ford Coppola. Meer dan 45 jaar na de release wordt de film nog steeds beschouwd als een referentie voor de cinema, met vele onvergetelijke momenten en opmerkelijke scènes. De fotografie, montage, scenario, scenario, productieontwerp en soundtrack worden zeer geprezen en dienen als ware studie voor de filmindustrie.

Zowel het literaire als het cinematografische werk is voortgezet.

Alles over film – Christopher Fraylink
Een ander essentieel werk, Christopher’s boo

Tags: